راهنمای خرید تلویزیون‌های LED

ضعیفمتوسطخوبعالیمحشر

امروزه هرجا صحبت از تلویزیون‌های LCD صفحه تخت HD به‌میان می‌آید، در کنار آن نام LED را هم می‌شنویم؛ به‌ویژه که این روزها به هرجا نگاه می‌اندازیم با تابلوهای تبلیغاتی و آگهی‌هایی درباره تلویزیون‌های ال‌ئی‌دی سه‌بعدی (۳D TV) روبه‌رو می‌شویم.

حال اگر شما هم یک روز برای انتخاب و خرید یک تلویزیون ال‌سی‌دی به بازار رفتید و در آنجا با تلویزیون‌های ال‌ئی‌دی هم مواجه شدید و از زبان فروشنده درباره مزایا و محاسن و به‌ویژه کیفیت بالای تصویری آنها شنیدید، به‌هیچ‌وجه نباید تصور کنید صحبت‌های فروشنده درباره آنها تنها تبلیغات و بازارگرمی است زیرا ال‌سی‌دی‌ها و ال‌ئی‌دی‌ها دارای وجوه مشترک زیادی هستند و البته تفاوت‌هایی نیز دارند.
به‌استثنای تلویزیون‌های غول‌پیکر نصب شده در استادیوم‌های ورزشی، تلویزیون‌هایی که در اصطلاح ال‌ئی‌دی نامیده می‌شوند، در واقع همان تلویزیون‌های ال‌سی‌دی هستند با این تفاوت که مدل‌های ال‌ئی‌دی برای نوردهی پس‌زمینه به‌جای لامپ‌های فلورسنت که در تلویزیون‌های ال‌سی‌دی به‌کار برده می‌شود، از لامپ‌های ال‌ئی‌دی برای نوردهی پس‌زمینه صفحه نمایش خود استفاده می‌کنند و همین باعث ایجاد تفاوت‌های اساسی بین آنها می‌شود. به‌عنوان مثال تلویزیون‌های ال‌ئی‌دی روشنایی، رنگ و هم‌سنجی(کنتراست) بهتری را ایجاد و عرضه کرده و در مقایسه با ال‌سی‌دی‌ها عملکرد کارآمدتری دارند. یکی دیگر از نکات ظریفی که آنها را یک سروگردن بالاتر از تلویزیون‌های اچ‌دی دیگر قرار می‌دهد، این است که به‌خاطر مزیت فناوری نوردهی پس‌زمینه‌ای که دارند، بسیار باریک‌تر از بیشتر تلویزیون‌های صفحه تخت اچ‌دی که پیشتر دیده‌اید، هستند.
کالبدشکافی تلویزیون‌های LED
دو گروه اصلی از تلویزیون‌های ال‌ئی‌دی در بازار وجود دارند که در صورت تمایل به خرید، بهتر است ابتدا مختصر آشنایی با آنها داشته باشید.

بیشتر بخوانید
گشودن قفل گوشی نوکیا 1200

۱ـ ال‌ئی‌دی دارای فناوری نوردهی از کناره‌ها
تلویزیون‌های LED با فناوری نوردهی پس‌زمینه از کناره، از یک ردیف ال‌ئی‌دی در کناره لبه‌های پنل صفحه نمایش برای نوردهی پس‌زمینه استفاده می‌کنند.
نور این لامپ‌های ال‌ئی‌دی برای ایجاد یک منبع نور یکنواخت در پشت صفحه (پنل) ال‌سی‌دی بر یک پنل منتشرکننده چندلایه‌ای تابیده و نورافشانی می‌کند. به‌علت این‌که اجزای نوردهنده به‌جای پشت صفحه نمایش در پیرامون آن قرار دارند، این فناوری امکان تولید تلویزیون‌های اچ‌دی بسیار لاغر و باریکی را برای تولید کنندگان فراهم می‌آورد.

۲ـ LED ماتریکس کامل
تلویزیون‌های ال‌ئی‌دی ماتریس کامل (Full-matrix LED) از ردیف‌های کاملی از عناصر نوردهی ال‌ئی‌دی در سرتاسر قسمت پشتی صفحه نمایش تلویزیون اچ‌دی بهره می‌برند. آنها همچنین از یک پنل انتشار برای یکنواختی نور پس‌زمینه استفاده می‌کنند. بسیاری از مدل‌های ال‌ئی‌دی ماتریس کامل (اما نه همه آنها) از ویژگی تاریک‌سازی محلی برخوردارند که به عناصر نوردهی مشخصی اجازه می‌دهد در زمانی‌که برخی نواحی از روشنایی کاملی برخوردارند با قطع کامل یا تار کردن عناصر نوردهی آنها نیازهای نوردهی (تیرگی و روشنایی در محل‌های مختلف) صفحه نمایش را بنابر نیاز محتوای تصویر رسانه پخش‌شده، برآورده سازد.
نتیجه به‌دست آمده نهایی کنتراست تصویری خوبی است که موجب می‌شود مشکل و ضعف عمومی و سنتی تلویزیون‌های ال‌سی‌دی در ارتباط با فقر سراسر سطوح سیاهی در آنها، برطرف شود. مهم است که بدانیم همه تلویزیون‌های ال‌ئی‌دی ماتریس کامل از مزیت تاریک‌سازی محلی برخوردار نیستند و خیلی از تولید کنندگان هم این فناوری را با روش و میل خود نامگذاری می‌کنند. مثلا شرکت ویزیو نام مستعار تارسازی هوشمند (Smart Dimming) را بر آن نهاده و توشیبا فناوری خاص خود را فوکالایت (FokaLight) می‌خواند.
سامسونگ نیز قابلیت تاریک‌سازی محلی خاص خود را که روی تلویزیون‌های نوردهی از کناره‌ها ارائه می‌دهد، تاریک‌سازی دقیق (Precision Dimming) نامگذاری کرده است. البته انواع نوردهی پس‌زمینه نیز از نظر قابلیت و کارایی با هم تفاوت‌هایی دارند. برای این‌که بهتر بدانید به‌دنبال چه نوعی از تلویزیون‌های ال‌ئی‌دی هستید و همچنین دستیابی و دانستن نکات جالب و ظرایفی درباره آنها منتظر تلویزیون‌های جدید ال‌ئی‌دی که در نیمه دوم سال۲۰۱۰ و اوایل سال ۲۰۱۱ به بازار عرضه خواهند شد، باشید.
عرضه این تلویزیون‌ها همراه با اطلاعات کامل‌تری از سوی شرکت‌های سازنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *