راهنمای ثبت‌ نام کارت سوخت جدید یا المثنی

ضعیفمتوسطخوبعالیمحشر

ثبت‌نام کارت سوختدر این مطلب قصد داریم شما را با ثبت‌نام کارت سوخت جدید یا المثنی و همچنین استفاده از کارت بانکی به عنوان کارت سوخت آشنا کنیم.

با جدی‌تر شدن موضوع دو نرخی شدن بنزین و احتمال شروع سهمیه‌بندی آن از روزهای آتی، دارندگان وسایل نقلیه‌ای که کارت سوخت ندارند؛ به شدت نگران شده و در تکاپوی ثبت‌نام و دریافت کارت سوخت هستند.اما دولت تصمیمی بر ارایه کارت سوخت جدید ندارد و امکانی فراهم کرده است تا افراد متقاضی کارت سوخت بتوانند یکی از کارت‌های بانکی خود را به کارت سوخت تبدیل کرده و از آن در جایگاه‌های سوخت استفاده کنند.

در ادامه می‌خواهیم روش‌های تبدیل کارت بانکی به کارت سوخت را بررسی کنیم.

 

ثبت‌نام از طریق بانک‌ها

یکی از روش‌هایی که برای تبدیل کارت بانکی به کارت سوخت وجود دارد؛ مراجعه به بانک‌هایی است که از آن‌ها کارت بانکی دارید و درخواست برای اتصال کارت سوخت به کارت بانکی است.

برخی از شعب بانک‌ها شرایطی را فراهم کردند تا مشتریان آن‌ها بتوانند سریع‌تر و راحت‌تر، با ارایه کارت بانکی و کارت خودرو، فرایند ثبت‌نام را در خود شعبه انجام داده و کارت سوخت به کارت بانکی مشتری متصل شود.

در این زمینه، بانک‌ها به رقابت با یکدیگر پرداخته و حتی مشاهده شده برخی بانک‌ها به مشتریان خود جوایز و هدایای ویژه‌ای هم برای تبدیل کارت بانکی به کارت سوخت اختصاص می‌دهند.
بنابراین، اگر هنوز برای ثبت‌نام دریافت کارت سوخت یا تبدیل کارت بانکی به کارت سوخت اقدامی نکردید؛ بهتر است هرچه زودتر به یکی از شعب بانک مراجعه کرده و درخواست اتصال کارت سوخت به کارت بانکی را داشته باشید.

ثبت‌نام کارت سوخت

دفاتر پلیس +۱۰

این دفاتر هم با دریافت هزینه‌ای نزدیک به ۳۳ هزار تومان، فرایند ثبت‌نام و تقاضا برای کارت سوخت و همین‌طور اتصال کارت سوخت به کارت بانکی را انجام می‌دهند.

اگر تجربه مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ را داشته باشید؛ حتما می‌دانید که این دفاتر محدودیت‌هایی دارند و احتمالا شما مدت زمانی معطل می‌شوید. مثلا، ساعت خاصی شروع به کار کرده و در ساعت خاصی نیز تعطیل می‌کنند یا فرایند ثبت‌نام آن‌ها کند است.

به نظر می‌رسد مراجعه به شعب بانک‌ها یا ثبت‌نام در سایت www.mob.gov.ir و همین‌طور اقدام از طریق اپلیکیشن دولت همراه راحت‌تر و سریع‌تر از دفاتر پلیس +۱۰ باشد و هزینه کمتری در پی دارد.

 

سایت دولت الکترونیک

ساده‌ترین روش برای ثبت‌نام و دریافت کارت سوخت جدید یا المثنی و اتصال آن به کارت بانکی، استفاده از سایت خدمات دولت الکترونیک یا درگاه ملی خدمات دولت همراه به آدرس https://mob.gov.ir است.

البته، در این سایت خدمات مختلفی ارایه می‌شود که یکی از آن‌ها ثبت‌نام برای کارت سوخت است. شما می‌توانید در صفحه اول این سایت اپلیکیشن دولت همراه برای دستگاه‌های اندروید و iOS را هم دریافت و روی گوشی موبایل خود نصب کنید یا از طریق وب اپلیکیشن فرایند ثبت‌نام را انجام دهید.

بیشتر بخوانید
پرسش و پاسخ (17)

سایت دولت الکترونیک

به هر حال، چه از طریق وب اپلیکیشن یا نسخه موبایل باید ۸ مرحله زیر برای ثبت‌نام کارت سوخت جدید و اتصال آن به کارت بانکی را طی کنید:

۱- وارد سایت خدمات دولت الکترونیک شوید و در همان صفحه اول گزینه «ثبت‌نام کارت سوخت بانکی» را کلیک کنید. مدارک مورد نیاز برای ثبت‌نام را مشاهده خواهید کرد. باید تمامی این مدارک را تهیه و در کنار خود داشته باشید تا بتوانید در مراحل بعدی ثبت‌نام کنید. تیک تایید قوانین و مقررات سایت را زده و کلید «تایید» را بزنید.

۲- شماره موبایل خود (مالک خودرو یا وسیله نقلیه) و کد امنیتی را وارد کنید.

۳- منتظر دریافت کد و شناسایی موبایل از طریق پیامک (OTP) باشید.

۴- در این مرحله باید کد ملی و تاریخ تولد صاحب و مالک وسیله نقلیه را وارد کنید.

۵- اطلاعات وارد شده را بررسی و از صحت آن‌ها مطمئن شوید.

۶- اکنون باید نوع وسیله نقلیه و VIN یا بارکد خودرو که روی کارت خودرو درج شده است را وارد کنید (تصویر زیر)

کارت شناسایی خوردو

۷- فهرستی از کارت‌های بانکی متعلق به صاحب وسیله نقلیه یا همان فردی که اطلاعات‌اش در سیستم ثبت شده است را مشاهده می‌کنید. کارت بانکی که باید تبدیل به کارت سوخت شود را انتخاب کنید.

۸- سهمیه سوخت شما مشخص شده و به کارت سوخت یا همان کارت بانکی افزوده می‌شود. در این مرحله باید تایید نهایی کنید تا فرایند ثبت‌نام و تبدیل کارت بانکی به کارت سوخت تمام شود.

 

شماره‌گیری #۴*

در اطلاعیه ثبت‌نام جدید شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، روش جدیدتر و سریع‌تری با کد دستوری #۴* (ستاره ۴ مربع) نیز برای ثبت‌نام کارت سوخت جدید و اتصال به کارت بانکی فراهم شده است.

در این روش، مالک وسیله نقلیه می‌تواند #۴* را شماره‌گیری کرده و مراحل آن را از طریق کدهای دستوری طی کند و با اعلام یک شماره کارت بانکی به ازای هر وسیله نقلیه، کارت سوخت جدید دریافت کند.

 

آپدیت (۲۰ مرداد ۱۳۹۸):

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، مهم‌ترین نکات برای ثبت نام کنندگات کارت هوشمند سوخت و متقاضیان اتصال کارت بانکی به این سامانه را بیان کرد.

از روز سه‌شنبه ۲۲ مردادماه سال جاری بر اساس تصمیم دولت، عرضه‌ی بنزین در جایگاه‌ها با کارت سوخت شخصی انجام می‌شود، هرچند که کارت سوخت جایگاه‌ها همچنان قابل استفاده خواهد بود؛ اما به‌گفته‌ی مسئولان امر پس از مدتی عرضه‌ی بنزین از طریق کارت سوخت جایگاه محدود می‌شود.

فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در گفت‌وگو با خبرنگاران، ضمن اشاره به مشکلات پیش‌آمده برای متقاضیان کارت سوخت گفت:

زمانی که اعلام شد قرار است کارت سوخت دوباره احیا شود، حدود ۷۵۰ هزار نفر در سامانه‌هایی که اعلام شد ثبت‌نام کردند و این افراد کسانی بودند که کارت سوخت نداشتند و می‌خواستند کارت سوخت آن‌ها به کارت بانکی‌شان متصل شود که برای این افراد کارت سوخت جدید صادر شده است.

اما عده‌ای هستند که کارت سوخت داشتند و متقاضی بودند که کارت سوخت‌شان به کارت بانکی آن‌ها نیز متصل شود؛ برای این افراد اخیرا پیامکی ارسال شده که در آن گفته شده است اگر هنوز کارت سوخت خود را دارند و مفقود نشده است، دوباره عدد ۱ را به این شماره ارسال کنند.

 کسانی که کارت سوخت ندارند، ثبت‌نام کنند

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تصریح کرد:

بر این اساس عده‌ای عدد ۱ را ارسال کردند که برای این‌ها کارت سوخت جدیدی متعاقبا صادر نخواهد شد اما عده‌ای عدد ۱ را ارسال نکردند که به‌منزله‌ی آن است که این افراد کارت سوخت ندارند و این افراد باید از طریق پلیس ۱۰+ برای گرفتن کارت سوخت اقدام کنند.

افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند و هنوز کارت سوخت به دستشان نرسیده است، باید از طریق سایت EPOLICE.IR شماره پلاک خود را وارد کرده و بارکد پستی خود را از طریق این سایت تحویل بگیرند؛ در همین سایت لینک اداره پست تعبیه شده است که این بارکد را در سایت اداره پست جستجو می‌کنند و باجه و منطقه پستی که کارتشان در آنجا قرار دارد، اعلام می‌شود و آن‌ها می‌توانند با مراجعه به آن اداره پست کارت سوخت خود را دریافت کنند.

 

 کسانی که ثبت‌نام کرده‌ و کارت سوخت دریافت‌ نکرده‌اند، به پلیس +۱۰ مراجعه نکنند

فاطمه کاهی تاکید کرد:

کسانی که ثبت‌نام کرده‌اند و هنوز کارت سوخت به دستشان نرسیده است، نیازی به حضور در مراکز پلیس ۱۰+ ندارند و می‌توانند از طریق همین سایت (EPOLICE.IR) کارت خود را بر اساس فرایندی که گفته شد، تحویل بگیرند.

۵۰۰ هزار کارت سوخت، معطل در باجه‌های پست

سکینه الماسی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگاران در تشریح جزئیات جلسه این کمیسیون گفت:

اقدامات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در خصوص آخرین وضعیت کارت سوخت، تولید بنزین و گازوئیل، برنامه‌ها و راهکارهای مقتضی با حضور مسئولین وزارت نفت و مرکز پژوهش‌های مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تعداد کل کارت‌های سوخت صادرشده براساس آنچه مسئولان وزارت نفت اعلام کرده‌اند، ۴۸ میلیون و ۷۹۱ هزار و ۶۴۲ عدد است. تعداد افرادی که کارت سوخت ندارند و ثبت‌نام کرده‌اند هم ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار و ۹۶۱ نفر است که از این تعداد ۹۱۹ هزار و ۱۷۲ کارت مربوط به خودرو است و ۲۳۷ هزار و ۴۰۴ کارت سوخت هم مربوط به پلاک‌های جدید است که در مجموع افراد ثبت‌نام کرده برای دریافت کارت سوخت با توجه به مصوبه دولت و مجلس یک میلیون و ۱۵۶ هزار و ۵۷۶ کارت است. ۵۰۰ هزار کارت سوخت صادرشده هم در باجه‌های پستی معطل بوده و در انتظار توزیع است.

سوخت چندنرخی نخواهیم داشت

سکینه الماسی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود:

مدیران وزارت نفت در این نشست به صراحت اعلام کردند که به‌دنبال مدیریت انرژی بوده و سوخت چند نرخی را قبول ندارند. ضمن اینکه در این نشست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد که سامانه توزیع سوخت با کارت آمادگی لازم را دارد تا موارد دیگری به جهت تعیین سقف و سهمیه برای دریافت سوخت دارد اما فعلاً چنین موضوعی در دستور کار آنان نیست.

در حال حاضر هدف از کارت‌های سوخت در جایگاه‌ها، مدیریت مصرف انرژی است و سهمیه‌بندی سوخت در دستور کار نبوده و مطرح نیست. ضمن اینکه توزیع سوخت در شهرهای مرزی نیز با استفاده از این روش مدیریت شده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.