اگر قصد دارید مبلغی را برای خرید لپتاپ صرف کنید، باید مطمئن شوید که بهترین سیستم را برای خرید انتخاب میکنید. ما در اینجا قصد داریم با طرح ۵ سوال و دریافت پاسخ آنها از شما، در انتخاب بهترین لپتاپ شما را راهنمایی کنیم.
۱ـ چقدر بودجه برای خرید لپتاپ کنار گذاشتهاید؟
این روزها براحتی میتوانید یک لپتاپ با کارایی خوب را برای انجام تمام مصارف عمومی با کمتر از ۵۰۰ هزار تومان خریداری کنید. بیشتر نتبوکها (netbook) حدود ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارند و حتی بهای برخی مدلها کمتر از آن و حدود۳۰۰ هزار تومان است. اگر سرعت و قدرت برای شما کافی نبود، خیلی از مدلهای نتبوکهای سبک وزن را با پردازندهها (CPU) و گرافیکهای (GPU) نسبتا خوب با قیمتی بین ۴۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان هم میتوانید بخرید. اگر بیشتر از این میتوانید بودجه صرف کنید و به قیمتهای بالاتر از ۷۰۰ یا ۸۰۰ هزار تومان نزدیک شوید، میتوانید سراغ لپتاپهایی با پردازندههای بسیار سریعتر Core i5 و Core i7 و گرافیکهای اختصاصی مستقل مناسب بازی نیز بروید. با پرداخت ۱۰۰ هزار تومان اضافه میتوانید گرداننده نوری DVD نتبوک خود را به یک رایتر بلو ـ ری تبدیل کنید. در صورتی که یک میلیون تومان هم بتوانید روی پول لپتاپ خود بگذارید، آن وقت میتوانید یک سیستم مخصوص بازی یا یکی از آن نتبوکهای تجاری عالی کلاس بالای برخوردار از گزینههای اتصالپذیری (connectivity) شبکه و امنیتی بالا را تهیه کنید.
۲ـ اندازه صفحه نمایش لپتاپ شما چند اینچ باید باشد؟
اگر شما لپتاپ خود را تنها در منزل استفاده میکنید و آن را با خود از اتاقی به اتاق دیگر نمیبرید و آن را فقط در دفتر کار خود نگه میدارید، میتوانید لپتاپی با اندازه صفحه نمایش بیشتر از ۱۵ اینچ، یعنی ۶/۱۵، ۴/۱۶، ۱۷ یا ۱۸ اینچ ( که معمولا وزنی حدود ۳ کیلوگرم یا بیشتر دارند) را انتخاب کنید. اگر هم عادت دارید سبک بار سفر کنید، بهترین کار این است که یک نتبوک ۱۰ اینچی یا یک نتبوک فرا قابل حمل (ultraportable) 6/۱۱ یا ۱۲ اینچی (با وزن ۵/۱ تا ۲ کیلو) خریداری کنید. اما تنها زمانی نتبوک بخرید که یک لپتاپ داشته باشید و از نتبوک بعنوان سیستم دوم دمدستی خود در سفر و رفت و آمد استفاده کنید. هر چند داشتن یک لپتاپ ۱۳ یا ۱۴ اینچی (۷/۱ تا ۴/۲ کیلویی) بهترین گزینه است.
-
شارژر دیواری تسکو مدل TTC 48
۶۵,۰۰۰تومان خرید محصول -
لپ تاپ ۱۵ اینچی لنوو مدل Ideapad L340 – FB
۱۵,۸۹۹,۰۰۰تومان خرید محصول -
رژ لب جامد رامیلا مدل والیوم شماره ۳۰۴
۳۹,۰۰۰تومان خرید محصول -
آینه جیبی مدل ۰۰۳
۳۵,۰۰۰تومان خرید محصول -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل تسکو مدل TS 2379
۶۷۱,۰۰۰تومان خرید محصول -
اسپیکر دسکتاپ هِرَم مدل TH 2060
۲۳۰,۰۰۰تومان خرید محصول - تخفیف!
ساعت هوشمند مدل LD-6 سری ۶
قیمت اصلی ۱,۶۸۰,۰۰۰تومان بود.۶۴۹,۹۹۰تومانقیمت فعلی ۶۴۹,۹۹۰تومان است. خرید محصول -
لپ تاپ ۱۵ اینچی اچ پی مدل C – 255 G7
۱۳,۹۹۹,۹۰۰تومان خرید محصول
۳ـ مناسبترین زمان برای دوام شارژ باتری چقدر است؟
در مورد زمان شارژ بودن باتری، حتی اگر نتبوک خود را تنها از دفتر کار خود به اتاق دیگر یا از میز رایانه خود در منزل به روی مبل اتاق پذیرایی یا تختخواب و برعکس حمل میکنید، دوام و مدت شارژ باتری از اهمیت ویژهای برخوردار است. زیرا هیچکس دوست ندارد موقعی که از لپتاپ استفاده میکند همیشه مجبور باشد نزدیک یک پریز برق بماند. اگر لپتاپ ۱۵ اینچی میخرید به دنبال سیستمی باشید که باتری آن بیش از ۵ ساعت شارژ داشته باشد، البته ۶ ساعت دوام شارژ برای چنین سیستمی ایدهآل است. البته این زمان دقیقا بستگی به عواملی چون میزان روشنایی صفحه نمایش و برنامهای دارد که شما روی لپتاپ اجرا میکنید (برای مثال ویدئو به مراتب بیشتر از گشت و گذار در وب انرژی باتری را میبلعد).
۴ـ چه ویژگیهایی را برای لپتاپ آینده خود در نظر دارید؟
مشخصات پردازنده، دیسک سخت، حافظه رم (RAM) و تراشه (chip) گرافیک آن ویژگیهایی تعیینکننده در کارایی و توان یک نتبوک محسوب میشود؛ پس هنگام خرید بدقت فهرست مشخصات ارائه شده از سوی فروشندگان را مطالعه کنید. نیاز و انتظارات شما از لپتاپ جدیدتان دقیقا بستگی به کاری دارد که میخواهید با آن انجام دهید. وظایف سنگین گرافیکی مانند ۳D و ویرایش ویدئویی HD یا اتو کد (CAD) در مقایسه با کارهای عادی و وبگردی نیاز به لپتاپهایی گرانقیمت با قطعات و ملزوماتی خاص دارد. اجزای اصلی تشکیلدهنده یک نتبوک به شرح زیر است.
ـ پردازنده: اگر به دنبال یک لپتاپ فرا قابل حمل نهچندان گران با عمر باتری طولانی میگردید، انواع AMD با فناوری فیوژن (Fusion) و پردازندههای فرا کم مصرف (ultra low- voltage) سری Core اینتل بهترین گزینه برای انتخاب است. به منظور کارایی متوسط، پردازندههایCore i3 مناسب است، با این حال انواع Core i5 بهتر هستند. اما بازیخورها و کاربرهای حرفهای حتما باید انواعی بسیار پیشرفته از پردازندههای Core i5 یا Core i7 اینتل را در نظر داشته باشند. پردازندههای سری اتم (Atom) اینتل تنها مخصوص نتبوکها و مناسب وبگردی و پخش و استریم محتوای رسانهای است.
ـ حافظه اصلی: وقتی که نوبت به حافظه میرسد، حداقل ۳ گیگابایت (البته بهتر است ۴ گیگابایت باشد) برای ویندوز ۷ مناسب است. برای آنهایی که به دنبال کارایی بیشترند، ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه رم نیاز دارند. قبلا یک گیگابایت رم برای نتبوکها کافی به نظر میرسید؛ اما انواع امروزی آنها حداقل ۲ گیگابایت رم دارند.
ـ دیسک سخت: انواع پرسرعت آنها برای کاربران مهمتر از دیسکهای پر ظرفیت هستند. سیستمهایی با دیسکهای ۷۲۰۰ دور (RPM) نسبت به انواع ۵۲۰۰ دور ارجحیت دارند. انواع با ظرفیت ۵۰۰ گیگابایت کاملا برای مصارف مناسب هستند. پیشتر۱۶۰ تا ۲۵۰ گیگابایت دیسک سخت در نتبوکها متداول بود، اما استاندارد امروزی آنها ۳۲۰ گیگابایت است. فضاهای ذخیره داده وضعیت جامد (SSD) در مقایسه با دیسکهای سخت، ظرفیت پایینتر و قیمت بالاتری دارند (به طور متوسط بیش از ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار تومان برای ۱۲۸ تا ۲۵۶ گیگابایتی آنها) اما به صورتی باورنکردنی در کارایی سیستم موثرند.
ـ تفکیکپذیری صفحه نمایش (Display Resolution): هر چه تعداد پیکسلهای نمایش بیشتر باشد، محتوای بیشتری را میتوان در آن جا داد. در لپتاپها معمولا این مقدار ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل است. اما ترجیحا شما انواع با رزولوشن بالاتر، ۱۶۰۰ در ۹۰۰ یا برای فول اچ دی و ۳ بعدی ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ را انتخاب کنید. با چنین صفحه نمایش multitask، باز کردن چند صفحه و همچنین تماشای فیلمها آسانتر است.
ـ تراشه گرافیکی: معمولا تراشههای تعبیهشده گرافیکی (آنهایی که حافظه خود را از حافظه اصلی سیستم به اشتراک میگیرند) برای انجام وظایف پایهای مانند وبگردی، تماشای ویدئو و اجرای برخی بازیهای سطح متوسط در لپتاپها کافی و مناسب هستند. اما یک پردازشگر مستقل گرافیکی ـ که حافظه ویدئوی اختصاصی دارد ـ کارایی گرافیک بهتری را ارائه کرده و پاسخگوی نیاز بازیهای رایانه پیشرفته بوده و موجب یک پخش شتاب یافته ویدئویی عالی (accelerated video playback) در سایتهایی هولو و همچنین باعث سرعت بخشیدن به ویرایش فایلهای ویدئویی است.
ـ گردانندههای DVD/Blue-ray: نتبوکها از داشتن درایوهای نوری بی بهره بوده و در حال محو شدن از پیکربندی نتبوکهای سبک وزن نیز هستند؛ چرا که امروزه شما میتوانید محتوای رسانهای را براحتی با اینترنت از وب، استریم یا دانلود کنید. دانلود کردن بیشتر نرم افزارها از طریق وب نیز به آسانی ممکن است. پس اگر شما نخواهید لوح فشرده رایت یا بلوـ ری تماشا کنید، دیگر مجبور نیستید وزن اضافه یک گرداننده نوری را با خود حمل کنید. اما در لپتاپ های بزرگتر و سنگین داشتن یک گرداننده نوری DVD و مخصوصا بلوـ ری، یک امتیاز است.
۵ـ ویندوز یا مک (Mac)؛ کدام بهتر است؟
پاسخ به این سوال چندان آسان نیست، چرا که سیستمهای ویندوز و مک هر کدام نقاط ضعف و قوت خاص خود را دارد. استفاده از مکبوک و مکبوکپرو با برخورداری از سیستم عامل مک مانند یوزپلنگ برفی (SnowLeopard)، برای کاربر بسیار ساده بوده و اکثرا کارایی سختافزاری بهتری را ارائه میکنند. محتوای چند رسانهای و نرمافزارهای آن در این سیستمها بهتر و روانتر اجرا میشود و بوت آنها سریعتر است.
در حالی که ویندوز ۷ برای اجرای بازیها مناسبتر بوده و سیستمهای ویندوز گزینههای نرمافزاری بیشتری برای انتخاب دارند. قیمت نتبوکهای مک نیز بالاتر از نتبوکهای ویندوز بوده و از ۹۹۹ دلار شروع میشود، به هر حال سیستمهای مک بسیار گران بوده و تنوع سختافزاری در آنها نسبت به نتبوکها و نتبوکهای ویندوزی کمتر است. با آن که پیشتر امنیت سیستمهای مک زبانزد همه بود، امروزه بسیاری از نتبوکهای ویندوزی مخصوصا برای مصارف تجاری و با قابلیت حفظ امنیت داده بسیار بالا طراحی شدهاند.