نقد و بررسی بازی Brink

ضعیفمتوسطخوبعالیمحشر

پلتفرم: PlayStation 3 XBOX 360، PC
توسعه‌دهنده: Splash Damage
منتشرکننده: Bethesda Softworks
سبک: تیراندازی اول شخص

اگر می‌خواهید بازی در سبک تیراندازی اول شخص خلق کنید، لطفا دست نگهدارید! نه به این دلیل که این سبک بازی محبوبیتی ندارد برعکس به خاطر نفوذ سبک اول شخص در میان گیمر‌ها این توصیه را به شما می‌کنیم. شاید در مراحل ساختن این نوع بازی‌ها سازندگان آنها بیشترین تلاش را می‌کنند، ولی به دلیل تنوع بسیار زیاد بازی‌ها در این سبک و وجود غول‌هایی مانند Call of Duty یا Gears of War تلاش آنها به چشم نمی‌آید. هر قدر هم که در داستان یا گیم‌پلی بازی خلاقیت وجود داشته باشد، اما تغییری در این وضعیت به وجود نمی‌آورد.

Brink هم به نظر ما یکی دیگر از شکست‌ها در صنعت بازی است، چرا که جدا از بعضی اشکالات فنی که در طول بازی با آنها مواجه می‌شوید، به علت فقدان داستانی کامل نمی‌تواند طرفداران زیادی را به خود جذب کند، البته در کنار این واقعیت، گیم‌پلی بسیار خوب و روان بازی از نقاط قوت آن محسوب می‌شود.

داستان اصلی بازی برینک، روایتگر یک جنگ داخلی در شهری خیالی به نام Ark است. زمان بازی سال ۲۰۴۵ اتفاق می‌افتد، در آن زمان پدیده گرمایش زمین باعث شده تمام کوه‌های یخ دنیا آب شوند و سطح آب دریاها بالا بیاید که در نتیجه خشکی‌های روی زمین بسیار کم شده است. شهر Ark که دور تا دور آن را آب فرا گرفته در ابتدا جمعیتی حدود ۵ هزار نفر داشته اما به خاطر این اتفاقات، جمعیت آن ۱۰ برابر افزایش پیدا کرده است.

همین مشکلات باعث می‌شودگروهی از مردم که خود را Resistance می‌نامند، علیه گروه دیگر که حاکم شهر Ark برای کنترل وضعیت این شهر به نام Security به وجود آورده است، شورش کنند. گروه رسیستنس معتقدند جواب‌هایی که به آنها گفته شده دروغ است و از منابع باید برای جستجوی خشکی‌های روی زمین استفاده کرد.

بیشتر بخوانید
پوکمون چیست و چگونه به وجود آمد!؟

در ابتدای بازی برینک از شما سوال می‌شود می‌خواهید در کدام یک از این دو گروه بازی کنید، اگر گروه رسیستنس را انتخاب کنید (به نظر بازی جذاب‌تر می‌شود)، در مرحله بعد می‌توانید کاراکتر خود را در برینک خلق کنید.

وقتی که مراحل لودینگ بازی را می‌بینید و تصاویر و صدا‌های زیبا شما را جذب بازی می‌کند، هیچ چیز بدتر از یک داستان بی‌رمق نیست تا شما را از برینک ناامید کند. داستان این بازی شاید می‌توانست با توجه به فضای خاصی که به وجود آورده بسیار گسترده و بانفوذتر باشد، ولی چیزی که ما مشاهده می‌کنیم تبدیل یک ایده خوب به یک کلیشه است.

گیم‌پلی برینک حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، فرقی نمی‌کند در کدام گروه بازی را پیش ببرید، در هر دو طرف شما باید به گروه مقابل حمله کرده یا از محل خاصی دفاع کنید یا به تعقیب و نابودی دشمنی خاص بپردازید. دقیقا رفتار‌هایی که در یک بازی اول شخصی انتظار دارید، در برینک قابل مشاهده است و جدا از این موضوع، در طول بازی با ماموریت‌هایی روبه‌رو می‌شوید که در حقیقت برای نابود کردن دشمن بیشتری از گروه مقابل، طراحی شده‌اند.

برینک از یک مشکل بزرگ دیگر به نام هوش مصنوعی ضعیف رنج می‌برد که باعث شده دشمنان شما تبدیل به سربازانی احمق شوند که هیچ چالشی برایتان در بازی به وجود نمی‌آورند. همچنین هوش مصنوعی همگروهی‌تان هم دست‌کمی‌ از دشمنان ندارد، منظورم این نیست که یارانتان هیچ کمکی به شما نمی‌کنند، بلکه برعکس هوش مصنوعی یاران شما، آنها را مجبور می‌کند همگی به سمت تیر‌های دشمن بروند و در نتیجه شما در بازی تنها می‌مانید و بدون شک کشته خواهید شد!

نوع چلنج بازی وضعیت بهتری دارد، شما در این مورد فقط یک ماموریت را پیش رو دارید و می‌توانید طی ۳ مرحله دشوار بازی، مهارت خود را امتحان کنید. دفاع از یک ساختمان که نزدیک به یک سالن مسابقه بازی وارکور است، ماموریت اصلی شماست.

گیم‌پلی خوب شما و کسب تجربه در برینک باعث می‌شود بسیاری از ویژگی‌های بازی برای شما آنلاک شود؛ مثلا از سلاح‌های جدیدی می‌توانید استفاده کنید یا قابلیت‌های جدیدی به شما اضافه می‌شود. برینک این قابلیت را به شما داده است تا بتوانید ظاهر بازی را (که بسیار شبیه کارتون است) خودتان انتخاب و دستکاری کنید، ولی بر خلاف این موضوع، نوع انتخاب شخصیت بازی فقط محدود به ۳ نوع می‌شود؛ اولی آنها Heavy است که شما را تا دندان مسلح می‌کند، ولی باعث می‌شود سرعت شما در بازی پایین بیاید. نوع بعدی Medium است که تقریبا توازن میان سلاح‌ها و سرعت وجود دارد و نوع آخری لایت است که ضعیف‌ترین سلاح‌ها را به شما می‌دهد، ولی با سرعتی فوق‌العاده بالا.

بیشتر بخوانید
جواب بازی آمیرزا (مرحله 700 تا 1000)

سلاح‌هایی که در بازی با آنها سروکار دارید بسیار زیاد هستند که همان ابتدای بازی با اغلب آنها آشنا می‌شوید، ولی برای استفاده، نیاز دارید تا سلاح‌ها را آنلاک کنید که این کار مستلزم پیشرفت شما در بازی است.

در طول بازی امکانات کوچکی وجود دارد که شاید اگر درست به آنها پرداخته می‌شد، می‌توانست در بازی بسیار موثر ظاهر شوند، مثلا می‌توانید خودتان را شبیه دشمن کنید و در میان آنها باشید.

گرافیک برینک جای بحث زیادی دارد، اولین موضوعی که به چشم می‌آید، این است که برینک سعی کرده هر قسمت از گرافیک بازی را شبیه بازی‌های پیشرو در این زمینه مانند Killzoneدر بیاورد و همین امر در مورد گیم‌پلی نیز صادق است، ولی متاسفانه در این امر شکست خورده است. هر چند گرافیک بازی در حد قابل قبولی است، ولی به هیچ وجه قابل مقایسه با بازی‌های الهام گرفته نیست.

نقطه جالب بازی، صداگذاری جذاب برای شخصیت‌ها و همچنین صدای سلاح‌ها در بازی است. برای مثال صدای فریاد همگروهی‌تان و ترکیب آن با صدای رگبار مسلسل فضای خیلی خوبی به بازی القا می‌کند.

با این حال مشکلی که وجود دارد این است که یک نوع خلأ در محیط وجود دارد، یعنی محیط بازی کاملا در سکوت به سر می‌برد و فقط شما می‌توانید صدای انسان‌ها یا سلاح‌ها را در آن بشنوید که این باعث شده، فضا غیرعادی به نظر برسد.

به طور کلی برینک یک بازی‌ معمولی است که سعی کرده ویژگی‌های خود را از بازی‌های بزرگ تقلید کند. البته ایده‌هایی در بازی می‌بینیم که اگر برینک می‌توانست آنها را بخوبی با ویژگی‌های قرض گرفته از دیگر بازی‌ها ترکیب کند، شاهد بازی خیلی خوبی بودیم. نمره ۶‌/‌۵ از ۱۰ برای برینک کافی است.

یک دیدگاه برای “نقد و بررسی بازی Brink

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.