یک مقام مسئول در شرکت تامین تلهکام از عرضه سیمکارتهای نسل سوم موبایل با یکی از کدهای ۰۹۲۰ و ۰۹۲۱ و قابلیت ارائه اینترنت پرسرعت ۵۱۲ کیلوبیتی و تلفن تصویری خبر داد و گفت: اپراتور سوم مطمئنا سرویسهای نسل سوم را ارائه خواهد داد.
سال گذشته در چنین ایامی شرکت تامین تلهکام وابسته به شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی – شستا- پس از کش و قوسهای فراوان موفق شد پروانه فعالیت اپراتور سوم موبایل ایران را از آن خود کند، که طبق پروانه صادر شده این اپراتور باید تا ۹ ماه پس از دریافت مجوز شبکه خود را راه اندازی و سیم کارت وارد بازار کند. براین اساس و طبق اعلام مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این اپراتور باید اوایل خردادماه ۹۰ این سیمکارتها را وارد بازار کند.
مسئولان اپراتور سوم در ابتدا وعده داده بودند که سیمکارتهای نسل سومی را زودتر از موعد مقرر و در دهه فجر ۸۹ به بازار وارد کنند که این وعده محقق نشد و به گفته مسئولان تنها این شبکه به صورت آزمایشی در این تاریخ تست شد.
همکاری تامین تلهکام با دو وندور چینی و یک مشاور فرانسوی
شاهین آرپناهی مدیرکل برند و ارتباطات تامین تلهکام در تشریح آخرین وضعیت اپراتور سوم موبایل و اقدامات در حال انجام برای واگذاری این سیمکارتها گفت: مهمترین موضوع در بحث اپراتوری موبایل مربوط به تجهیز شبکه است که در این راستا تامین تلهکام با دو وندور چینی “هوواوی” و “ZTE ” کار خود را آغاز کرده و هم اکنون نیز با این دو وندور کار میکند.
در همین حال همچنان با مشاور فرانسوی این پروژه در حال همکاری است که البته باید گفت شرکت فرانسوی “سفرهکام” تنها به عنوان مشاور با تامین تلهکام همکاری دارد و دستی در اجرا نخواهد داشت.
وی با تاکید بر پوشش مناسب و سطح رضایتمندی شبکه موبایل نسل سوم در تهران اظهار داشت: پوشش خوبی در تهران داریم . در واقع تستی که در ۲۲ بهمن انجام شد نشان داد که پوشش فضای آزاد – OUT DOOR – زیادی در اکثر مناطق تهران داریم اما پوشش ساختمان ها و فضاهای بسته هنوز کامل نشده است.
به تعهدات متقابل پروانهای عمل میکنیم
آرپناهی در پاسخ به این سوال که آیا تامین تله کام می تواند طبق پروانه اوایل خردادماه سیمکارتهای خود را به بازار عرضه کند اظهارداشت: پروانه مجموعهای از شرایط و تعهدات متقابل است که طبیعتا توقع این است که به تعهدات پروانهایمان در چارچوب اختیاراتمان عمل کنیم براین اساس حتیالمقدور بیشترین تلاش خود را بکار میبندیم تا وظایفمان طبق پروانه محقق شود. اما ممکن است مشکلات و کاستیهایی در تعامل متقابل با سازمانها و مجموعههایی که به نوعی در این پروژه دخیل هستند دیده شود که این تحت کنترل ما نیست و طبیعتا باید مدنظر قرار گیرد. با این حال سعی می کنیم به تعهداتمان طبق پروانه عمل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه تعهدات متقابلی در پروانه فعالیت اپراتور سوم لحاظ شده است در مورد وعدههای برخی مسئولان این اپراتور برای عرضه سیم کارت در سال ۸۹ گفت: وقتی قرار است کاری شروع شود خوشبینانهترین حالت ممکن مبنا قرار میگیرد و توقع نیز این است که همه مقدمات فراهم شود اما در برخی مواقع به مشکلاتی برخورد میکنیم که زمان فرآیند را افزایش میدهد.
عرضه سیمکارت در بدبینانهترین حالت ممکن
مدیرکل برند و ارتباطات تامین تلهکام در پاسخ به این سوال که بالاخره عرضه سیمکارتهای نسل سوم در بدبینانهترین حالت ممکن چه زمانی خواهد بود گفـت: در چارچوب پروانه ممکن است بحثهایی وجود داشته باشد اما نهایتا هر آنچه که حکم شود سعی میکنیم به آن پایبند باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که با این وجود برای یک ماه آینده هنوز مطمئن نیستید که بتوانید این سیمکارتها را وارد بازار کنید یا خیر گفت: پروانه برای شروع تنها سطحی از سرویس را طلب کرده و در آن قید شده که چه سطحی در فاز اول ارائه شود. براین اساس حداکثر تعامل را با دستگاههای مربوطه داشته تا بتوانیم تعهدات پروانه را عملیاتی کرده و به حداقلهای آن پایبند باشیم. این به این معنی است که تا یک ماه آینده در حد بسیار زیاد و با بهترین کیفیت و بهترین سطح ممکن است نتوانیم سیمکارت عرضه کنیم.
آرپناهی در مورد پشتیبانی سیمکارتهای اپراتور سوم از نسل سوم نیز گفت: شبکهای که ما نصب و راه اندازی میکنیم نسل سوم – ۳G – است که نسل دوم را هم پشتیبانی میکند و از آنجایی که اساسا طراحی شبکه از ابتدا نسل سوم است خدماتی که روی آن تعریف هم میشود نسل سوم خواهد بود. براین اساس اپراتور سوم مطمئنا با خدمات نسل دوم موبایل نخواهد آمد و سرویسهای نسل سوم را ارائه خواهد داد.
-
کاور مدل SL1 مناسب برای گوشی موبایل سونی Xperia Z5 Compact غیر اصل
۲۸,۰۰۰تومان خرید محصول -
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل مدل TG1160 غیر اصل
۳۱۰,۰۰۰تومان خرید محصول - حراج!
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل مدل ZQS-6107
۸۵۰,۰۰۰تومان خرید محصول -
ساعت هوشمند رادونو مدل A1
۲۱۰,۴۵۰تومان خرید محصول -
ساعت هوشمند مدل KW35
۱,۲۵۰,۰۰۰تومان خرید محصول -
لپ تاپ ۱۴ اینچی اچ پی مدل EliteBook x360 1040 G5-A1
خرید محصول - حراج!
بادی اسپلش زنانه مای مدل Magic Moment حجم ۲۲۰ میلی لیتر
۶۷,۸۰۰تومان خرید محصول -
آینه جیبی مدل کلاسیک کد M3
۵۹,۰۰۰تومان خرید محصول
تلفن تصویری و اینترنت پرسرعت روی موبایل نسل سوم
وی در مورد مجوز ارائه اینترنت پرسرعت روی موبایل که از جمله سرویسهای مهم این سیمکارتها خواهد بود نیز گفت: مهمترین مجوزی که ما داریم پروانه است و طبق این پروانه میتوانیم سرویسهای مهمی را روی این شبکه به کاربران عرضه کنیم .
آرپناهی با اشاره به اتفاقی که در کشور برای سرویس MMS افتاد و نبود آیینامه مشخص منجر به وقفه دو ساله در ارائه آن شد، گفت: MMS برای اولین بار بود که در کشور اتفاق میافتاد و به همین دلیل مسئولان با معضلات آن بعد از ارائه آن مواجه و مجبور به تدوین آییننامه شدند.
هم اکنون در بحث ۳G نیز قرار است پدیدههایی مانند تماس تصویری، اینترنت پرسرعت، خدمات ارزش افزوده نسل سوم و موبایل بانکینگ بر بستر ۳G عرضه شود که تا به حال در کشور تجربه نشده است.
براین اساس این سرویسها باید عرضه شود و با فناوریهای آن باید مواجه شویم تا حساسیت آن را درک کنیم. اما تا به امروز که مشکلی در این زمینه وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه اپراتور سوم هرکجا که لازم باشد از هر نهادی مجوز دریافت خواهد کرد ادامه داد: یکی از ملحقات پروانه اپراتور سوم پیوست فرهنگی است که در حال حاضر نیز روی این موضوع کار میشود که نهایتا باید تایید شده و سرویسهایی در این زمینه در آینده ارائه خواهد شد.
فضای فرکانسی در موعد مقرر در اختیار قرار نگرفت
این مقام مسئول در شرکت تامین تلهکام در مورد مشکلات اشغال فضای فرکانسی کشور گفت: تعهدات فضای فرکانسی در زمان خود انجام نشد و هنوز هم نسبت به آنچه که در نهایت باید انجام شود محدودیتهایی وجود دارد. البته این به معنای کوتاهی طرف خاصی نیست و محدودیتهای واقعی وجود دارد.
وی ادامه داد: بسیاری از ظرفیتهایی که قرار بود به تامین تلهکام داده شود با محدودیتهای جدی مواجه شده به همین دلیل مقدماتی که باید در اختیار ما قرار میگرفت در زمان خودش قرار نگرفت و مستندات آن موجود است.
آرپناهی همچنین تاکید کرد که تامین تلهکام شرکتی ۱۰۰ درصد ایرانی است و کاملا متعلق به شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی – شستا – است و تا به امروز تمام سهامش متعلق به این مجموعه بوده و سرمایه گذار خارجی ندارد.
وی با بیان اینکه زمانی در این پروژه بحث ورود تکنولوژی جدید مطرح بود تصریح کرد: اما تامین تلهکام یک تجربه کاملا ایرانی در حوزه تصب و راه اندازی یک شبکه موبایل بدون استفاده از توان خارجی است و برنامهای هم برای واگذاری سهام و شریک خارجی ندارد.
دسترسی به اینترنتی با سرعت ۵۱۲ کیلوبیتی روی موبایل
آرپناهی در مورد اینترنتی که قرار است روی سیمکارتهای نسل سوم ارائه شود گفت: یکی از ویژگیهای نسل سوم موبایل این است که از پهنای باند بیشتری در مقایسه با نسل دوم برخوردار است لذا امکان ارائه اینترنت پرسرعت و خدمات مبتنی بر آن روی این سیمکارتها وجود دارد. ما به لحاظ فنی توان ارائه اینترنت با سرعت دو مگابیت بر ثانیه را داریم اما این مربوط به بحث مجوزهای آن میشود که بستگی به مسائلی دارد که ما با آن مواجه میشویم.
وی ادامه داد: قانون می گوید مصرف کننده خانگی برای سرعت اینترنت محدودیت ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه دارد اما تعریفی از این نشده که مصرف کننده موبایل هم کاربر خانگی خواهد بود یا خیر. براین اساس امیدواریم در صورتیکه که به مشکلی برخورد نکردیم اینترنت پرسرعت را با سرعت حداقل ۵۱۲ کیلوبیت در اختیار مصرف کنندگان قرار دهیم.
سیمکارتهای نسل سوم با کدهای ۰۹۲۱ و ۰۹۲۰
مدیرکل برند و ارتباطات تامین تلهکام با بیان اینکه ترجیح میدهیم سیمکارتهای نسل سوم با دو کد ۰۹۲۰ و ۰۹۲۱ وارد بازار شود خاطرنشان کرد: براساس بیزینس پلن اولیه تدارک ۵ میلیون سیم کارت را در فاز اول برای هدفگذاری فاز کوتاه مدت فروش در نظر گرفتهایم. همچنین سیمکارتهای اپراتور سوم در دو نوع دائمی و اعتباری عرضه میشود که مبلغ ۱۲۰هزار تومان سقف پروانه برای فروش سیمکارتهای دائمی است و به طور قطع مبلغ اصلی سیمکارت طبق استراتژی بازاریابی تعیین میشود و با این قیمت متفاوت خواهد بود.
وی با بیان اینکه اتصال متقابل این سیمکارتها در زمان ورود به بازار با شبکههای دیگر اپراتورهای مخابراتی کشور برقرار است در مورد تعرفه مکالمات و سرویسهای این سیمکارتها نیز گفت: کلیات تعرفهها مشخص شده است اما جزییات آن هنوز مشخص نیست و طبق زمانبندی مشخص با ارائه هر سرویس این تعرفهها پیشنهاد و به تایید سازمان تنظیم مقررات میرسد.
آرپناهی در مورد مذاکره با شرکتهای تولیدکننده گوشی برای عرضه همزمان گوشی و سیمکارت نیز گفت: مذاکرات خیلی زیادی با شرکتهای متعدد انجام شده که در مجموعه آنها شرکتهای تولیدکننده گوشی هم بودند اما یکی از مباحثی که نهایتا به جمعبندی آن خواهیم رسید این است که همزمان بتوانیم برنامههای بازاریابی مشترک با تولیدکنندگان گوشی داشته باشیم اما هنوز چیز مدون و مصوبی در برنامه نداریم.
وی اظهار امیدواری کرد که اولین فرصت سیمکارتهای نسل سومی وارد بازار شود اما در مورد زمان آن چیزی نگفت.