چیپ های سری A شرکت AMD

ضعیفمتوسطخوبعالیمحشر

بعد از مدتی دست و پنجه نرم کردن با پلتفرم Llano، سر انجام AMD سری جدید پردازنده های شتاب یافته ی فیوژن را معرفی کرد. سری جدید A شامل پردازنده هایی با معماری ۳۲ نانومتری می شود. این پردازنده ها با این که از نوع فیوژن هستند، اما بر خلاف سایر APU های فیوژن موجود در بازار، برای دسکتاپ ها و لپتاپ های متداول طراحی شده اند. پس همانطور که در تصویر می بینید نباید از آن ها انتظار سایزی به اندازه ی یک سکه را داشت.

اما خبر هیجان انگیز چیست؟ این که این پردازنده ها هنوز هم مصرف کم خود را حفظ کرده اند و با توجه به ادعای AMD، می توانند عمر باتری را تا ۱۰.۵ ساعت حفظ کنند. در زمینه عملکرد هم که سری فیوژن همانند سایر APU ها، پردازنده گرافیکی و پردازشگر را با هم مخلوط کرده است تا در عملکرد هم چیزی کم نگذاشته باشد.

از عملکرد و عمر باتری که بگذریم، می بینیم که AMD دارد کم کم از تولید پردازنده ها و چیپست های گرافیکی مستقل برای لپتاپ ها فاصله می گیرد. البته این کمپانی هنوز تولید گرافیک های اختصاصی اش را کنار نگذاشته. بلکه این امکان را فراهم کرده که با ترکیب یک گرافیک مستقل و یک APU، بتوانید شاهد ۷۵ درصد افزایش عملکرد گرافیکی باشید. این چیزی است که ای.ام.دی آن را Dual-Graphics می نامد.

اول به مبحثی می پردازیم که AMD آن را نهایت عملکرد می نامد. با توجه به متن خبر منتشر شده از سوی AMD: مصرف کنندگان امروز بیش از هر زمان دیگری از PC هایشان استفاده می کنند و طیف این استفاده، از کار تا بازی گسترده شده است. با پردازنده های شتاب یافته (APU) های سری A می توان درباره توانایی لپتاپ ها برای پاسخگویی به نیاز مصرف کنندگان، اطمینان داشت. وقتی از APU استفاده می کنید، یعنی از هم از قدرت پردازش پردازنده بهره مند می شوید و هم از پردازش موازی گرافیک. با سری A، دارندگان نوت بوک گرافیکی با قدرت ۴۰۰ گیگافلاپ خواهند داشت و دسکتاپ ها هم ۵۰۰ گیگافلاپ قدرت گرافیکی دارند. گویا AMD مطئن است که این توان پردازشی برای انجام دادن بسیاری از کار ها نظیر پردازش ویدئو و تصویر کافی می باشد. وقتی هم که پای USB 3.0 و توانایی پشتیبانی از رم های DDR 3 در این سری جدید به میان می آید؛ امیدواری ما به سرعت بیشتر در سیستم های آینده بیشتر می شود.

علاوه بر این APU های سری A از تکنولوژی Turbo Core نیز بهره مند خواهند بود. این تکنولوژی به طور دینامیک، توان عملکرد CPU و GPU را افزایش می دهد. البته این بستگی به اپلیکیشنی که اجرا می کنید دارد. یک نکته دیگر هم وجود دارد که اشاره به آن در باب گرافیک حیاتی است. این که با توان ۵۰۰ گیگافلاپ، به هیچ عنوان نباید انتظار نرخ فریم بالا روی بازی ها را داشته باشید. در واقع این توان شاید برای لپتاپ های متداول کافی باشد اما برای PC ها بهتر است به فکر یک کارت گرافیک مکمل هم باشید. نکته دیگر این که سری A از دایرکت ایکس ۱۱ هم پشتیبانی می کند. حالا دایرکت ایکس ۱۱ را با توان ۵۰۰ گیگافلاپ جمع می بندیم و می گوییم: اگر از کارت مکمل استفاده نکنید، بازی هایی با گرافیک و ویژگی های بصری بالا؛ اما کند و با فریم ریت پایین خواهید داشت. ولی مطمئنا نگاه کردن ویدئو های تمام اچ.دی و سایر کار های متداول روی کامپیوترها برایتان هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

به هر حال روند مثبت بازار APU ها و توجه بیشتر به قدرت و سرعت در آنها، چیزی است که باعث خوشحالی و امیدواری ما به بازار سخت افزار در آینده خواهد شد. در جداول زیر می توانید اطلاعات بیشتری از مدل های این سری و ویژگی های آنان داشته باشید. ضمن این که انتظار می رود “سیستم های” مبتنی بر چیپ های A6، A4 و A8 به ترتیب حداقل ۵۰۰، ۶۰۰ و ۷۰۰ دلار قیمت داشته باشند.

بیشتر بخوانید
اولترابوک یا مک بوک اير

منبع: نارنجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *