پرسش و پاسخ (28)

ضعیفمتوسطخوبعالیمحشر (نظرت چیه؟)

حسین علیزاده ـ‌ چرا نسخه بعدی از ویندوز ویستا ساخته نشد و اصولا مهم‌ترین و اصلی‌ترین امکانات جدید ویندوز ۷ در مقایسه با ویندوز ویستا چیست؟
این که چرا نسخه جدیدی از این ویندوز منتشر نشد را تهیه‌کنندگان آن می‌دانند، اما به طور خلاصه می‌توان گفت یکی از اشکالات اساسی ویندوز ویستا، سرعت اجرا و میزان کارایی آن (در صورت عدم برخورداری از سخت‌افزار قوی و به‌روز) است.
از مهم‌ترین دلایلش این است که ویندوز ۷ بسیاری از سرویس‌ها را به‌صورت موازی اجرا و راه‌اندازی می‌کند. همین‌طور تعداد سرویس‌های غیرضروری در مرحله بوت و راه‌اندازی اولیه، بسیار کمتر از قبل شده است.
در ویندوز ۷، میزان تخصیص حافظه به هر پنجره بهبود یافته است. در ویندوز ویستا، سیستم عامل مجبور می‌شد برنامه‌هایی را به خاطر کمبود فضای خالی در حافظه ببندد، اما در ویندوز 7، هر پنجره جدیدی که باز می‌شود، همان مقدار حافظه را اشغال می‌کند که پنجره‌های قبلی اشغال کرده بودند و به این ترتیب به منابع دیگر سیستم عامل فشار نمی‌آید.
همچنین در رابطه با طولانی‌تر شدن عمر باتری لپ‌تاپ‌هایی که از ویندوز ۷ استفاده می‌کنند، فناوری جدیدی به کار برده شده تا همانند صفحات تلفن‌های همراه به محض عدم کاربرد تیره شوند یا استفاده از درایو DVD را سریع‌تر و آسان‌تر ساخته تا ذخیره باتری لپ تاپ، دوام بیشتری داشته باشد.
گفتنی است ویندوز ۷ نیازی به نصب درایوهای جدید برای سخت‌افزارها ندارد و سخت‌افزاری که تحت ویندوز ویستا کار می‌کند، با ویندوز ۷ نیز مشکلی نخواهد داشت.
در ویندوز ۷ در مورد اتصال لوازم جانبی (مانند دوربین‌ها، تلفن‌های همراه، لوازم صوتی، چاپگرها و…) پیش‌بینی‌هایی برای ارائه خدمات بهتر انجام شده است. در ویندوز ۷ به جای پنجره اجرای خودکار که در ویندوزهای XP و ویستا می‌دیدید، پنجره‌ای باز می‌شود که جدا از نمای گرافیکی زیبا، همراه با تصویر واقعی‌تر از ابزاری که می‌خواهید نصب کنید، فهرستی از وظایفی که سیستم عامل می‌تواند بلافاصله انجام دهد را در اختیار شما قرار می‌دهد.
برای نمونه اگر درایور چاپگری را می‌خواهید نصب کنید، در پنجره باز شده علاوه بر لیستی از فراهم‌کنندگان تونر یا جوهر یا کارتریج آن چاپگر خاص و امکان خرید اینترنتی آنها می‌توانید به فایل‌های دیگر همچون فایل PDF، دستور راهنمای نصب موجود در سی‌دی نیز دسترسی داشته باشید.
به‌طور خلاصه می‌توان چند تغییر مثبتی که نسبت به ویندوز ویستا در این سیستم عامل جدید مایکروسافت وجود دارد را به شرح زیر بیان کرد: نحوه راه‌اندازی و مدیریت حافظه که سریع‌تر از ویندوز ویستا اجرا می‌شود. ویندوز ۷ نسبت به ویندوز ویستا با برنامه‌های کاربردی پیشین سازگاری بهتری دارد.
نصب آن روی سیستم نسبت به ویندوز ویستا و XP سریع‌تر و بی‌دردسرتر شده و… البته باید این نکته را نیز متذکر شد که ویندوز ویستا با همه ایرادات و انتقاداتی که به آن وارد شده است، هنوز هم زیباترین و جذاب‌ترین سیستم عامل مایکروسافت محسوب می‌شود و برخی از جنبه‌های مثبت و خیره‌کننده آن در ویندوز ۷ حذف شده است.
در واقع شاید تاکید مایکروسافت در رابطه با ارائه سیستم عاملی تا حد ممکن مجلل و خیره‌کننده سبب شد که درخواست‌های سخت‌افزاری ویستا زیاد باشد و همین موضوع تبدیل به نقطه ضعف این ویندوز شد.

بیشتر بخوانید
گشودن قفل گوشی نوکیا 1200

هاشمی ـ‌ در مورد گوگل کروم و ویژگی‌های آن توضیح دهید.
گوگل کروم دارای ویژگی‌های جالبی است که به برخی از آنها اشاره می‌شود.
» Task Manager for websites
اگر در مرورگر گوگل کروم کلیدهای shift+Escape را همزمان فشار دهید، پنجره Task Manager را باز می‌کند که فهرست کامل تمام وب‌سایت‌هایی را که در حال حاضر در مرورگر گوگل کروم شما باز هستند، نمایش می‌دهد.
شما از این طریق می‌توانید ببینید هر وب سایتی چه مقدار از حافظه کامپیوترتان را اشغال کرده و اگر صفحه یک وب‌سایتی که باز است، باعث ایجاد اشکال شده، می‌توانید End process را کلیک کنید تا آن Tab بسته شود.
» Visual Brower History
این ویژگی را گوگل کروم از گوگل دسکتاپ گرفته است. در واقع با فشردن کلیدهای ctrl+H History مرورگر باز می‌شود. حال می‌توانید به دنبال هر کلید واژه‌ای که علاقه‌مندید بگردید. علاوه بر نمایش سایت‌های مورد جستجو، گوگل کروم برای هر صفحه، پنجره نمایش کوچکی هم (به صورت Thumbnail image) به نمایش می‌گذارد.
» Super Clean Contextual Menus
با راست کلیک کردن روی هر لینک در سایت‌های نمایش داده شده در گوگل کروم، به شما ۵ انتخاب برتر نمایش داده می‌شود و با کلیک راست کردن روی هر تصویر، ۴ انتخاب.
» Search Your Favorite Websites From the address Bar
هنگام مشاهده یک سایت در مرورگر گوگل کروم، اگر نام و آدرس آن سایت شامل یک جستجوگر هم باشد، گوگل کروم آن جستجوگر را به حافظه‌اش می‌سپارد تا در آینده که شما به همان سایت در مرورگر کروم مراجعه می‌کنید، بلافاصله آن جستجوگر را هم برایتان ضمیمه کند.
» See Memory Used by Different Browsers
اگر یک تب جدید در گوگل کروم باز کنید و عبارت about:memory را در هر جایی بالای آن تایپ کنید، به شما فهرستی از تمام مرورگرهای باز شده در آن زمان را نمایش می‌دهد، آن هم همراه مقدار حافظه اشغال شده توسط هر مرورگر.
» Reopen Website tabs that you closed by mistake
(باز کردن سایت‌هایی که به اشتباه بسته‌اید). با کلیک کردن همزمان Ctrl+T در گوگل کروم (بازکردن یک تب جدید) و در باکس Recently closed tabs، براحتی می‌توانید با کلیک کردن روی آدرس / نام آن صفحه‌ای که به اشتباه آن را بسته بودید، دوباره باز کنید.
» Websites from the start menu/bar Quick Lanuch
البته این ویژگی در تمام مرورگرها وجود دارد، اما در گوگل کروم استفاده از آن به مراتب راحت‌تر شده است. به عبارتی بعد از باز کردن یک سایت در گوگل کروم، در menu file روی گزینه Create application shortcut کلیک کنید. این گزینه به شما، یک نوع shortcut برای همان سایت می‌دهد که در آینده با کلیک روی این shortcut می‌توانید آن سایت را باز کنید.

بیشتر بخوانید
دریافت اینترنت ملی !

محسن ناطق ـ‌ من می‌خواهم ویندوز خود را عوض کنم، اما درایور تمام قطعات سیستم را در اختیار ندارم و نمی‌توانم تمام اینترنت را برای جستجوی درایور آنها جستجو کنم. آیا راهکاری وجود دارد؟
برای ذخیره درایوهای نصب شده روی سیستم نرم‌افزارهای مختلفی تهیه شده است که برای نمونه می‌توانید از Driver Magician یا DriverMAx استفاده کنید. با کمک این برنامه، دیگر نیازی به جستجوی فایل‌های درایور در اینترنت و سی‌دی‌های مختلف نخواهید داشت. تنها کاری که باید انجام دهید، تهیه یک نسخه پشتیبان از درایورهای فعلی سیستم است. ضمن این که نصب مجدد درایورها در ویندوز به کمک این برنامه، تنها نیازمند یک کلیک و یک بار راه‌اندازی مجدد سیستم است.

خاقانی از تهران – من یک روتر لینک‌سیس e3000 دارم که شبکه بی‌سیم خانگی‌ام را تغذیه می‌کند. روی جعبه این روتر نوشته 54Mbps اما من نهایتا با سرعت ۲.5Mbps می‌توانم داده‌ها را متقل کنم. چطور می‌توان این را سریع‌تر کرد؟
روتر شما از چنین سرعتی پشتیبانی می‌کند اما باید بررسی کنید که دیگر دستگاه‌ها نیز از این سرعت پشتیبانی می‌کنند یا خیر. برای بهبود سرعت، لطفا همه دستگاه‌های خود را بررسی کنید که قادر به تبادل اطلاعات با سرعت 54Mbps هستند یا خیر.
اگر برای انتقال داده راحت‌تر هستید می‌توانید از کابل‌های شبکه استاندارد استفاده کنید که امروزه معمولا سرعتی معادل با 100Mbps و در برخی مواقع تا 1000Mbps سرعت دارند.

آیا می‌شود فهمید که کسی ایمیل ما را می‌خواند یا خیر؟
بستگی دارد از چه سرویسی استفاده کنید، جیمیل، یاهو، هاتمیل یا سرویس POP3/IMAP دامنه خودتان؟ برخی سرویس های ایمیل وجود دارند که این امکان را برای کاربران خود فراهم میکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *