یکی دیگر از شرکتهای ماهوارهای اینترنتی وارد رقابت برای عرضه سرویسهای اینترنت باندپهن ماهوارهای شد.
شرکت انگلیسی OneWeb روز ۶ فوریه با استفاده از یک موشک سویوز از بایکونور موفق شد ۳۴ ماهواره اینترنتی را به مدار زمین پرتاب کند. این پرتاب از خاک کشور قزاقستان انجام شده است و دومین مرحله از پرتاب ماهوارههای اینترنتی این شرکت به فضا است.
این ماهوارهها نزدیک به ۳ ساعت و ۴۵ دقیقه بعد در مدار زمین شروع به کار کردند. ماهوارههای اینترنتی وانوب در ارتفاع ۲۸۰ مایلی (۴۵۰ کیلومتری) از مدار زمین رها میشوند و باید به تدریج در مدارهای عملیاتی خود قرار بگیرند که حدود ۷۴۵ مایل (۱۲۰۰ کیلومتر) با زمین فاصله دارند.
-
شارژر دیواری سامسونگ مدل EP-TA20EWE به همراه کابل تبدیل USB-C
۱۳۷,۵۰۰تومان خرید محصول -
پد الکلی اسکین لایف مدل M-51 بسته ۱۰۰ عددی
۲۴,۵۰۰تومان خرید محصول -
شارژر فندکی رنون مدل RN 181 به همراه کابل تبدیل microUSB
۱۵۹,۰۰۰تومان خرید محصول - تخفیف!
اسپری خوشبو کننده بدن زنانه پرستیژ مدل Halloween حجم ۱۵۰ میلی لیتر
قیمت اصلی ۱۶,۵۰۰تومان بود.۱۲,۴۰۰تومانقیمت فعلی ۱۲,۴۰۰تومان است. خرید محصول -
هدفون بی سیم انکر مدل Soundcore Spirit X
۶۴۵,۰۰۰تومان خرید محصول -
فلش مموری پروشات مدل BLACKPILL ظرفیت ۶۴ گیگابایت
۹۸,۰۰۰تومان خرید محصول -
شارژر فندکی انرجایزر مدل HighTech
۶۵,۰۰۰تومان خرید محصول -
محافظ دسته بازی پلی استیشن ۴ مدل pes 2020 به همراه دو عدد روکش آنالوگ
۷۳,۰۰۰تومان خرید محصول
وزن هریک از این ماهوارهها ۱۴۷ کیلوگرم است. قرار است این پرتاب ماهوارهها ادامه داشته باشد تا در سال ۲۰۲۱ به طور رسمی شبکه اینترنتی باندپهن وانوب با ۶۵۰ ماهواره راهاندازی شود.
این شرکت در فوریه ۲۰۱۹ نیز در پرتاب اول خود ۵ ماهواره اینترنتی را در مدار زمین قرار داد. گفته میشود در ماه آینده هم ۱۹ ماهواره دیگر در مدار قرار میگیرند.
در نهایت، شبکه باندپهن ماهوارهای وانوب میتواند به شرکتها، مشتریان بزرگ و سازمانی، بخشهای هوانوردی، دریانوردی، خدمات اورژانس و پشتیبانی سیار سرویسها، وایفای تجاری و عمومی و موارد دیگر اینترنت پرسرعت و ارتباطات بیسیم بدهد.
براساس طرحی که مدیران وانوب در توییتر بیان کردند؛ هر فردی در هر نقطهای از جهان میتواند به شبکه ماهوارهای آنها متصل شود و خدمات مورد نیاز خود را دریافت کند.
دفاتر اصلی شرکت وانوب در لندن و ویرجینیای امریکا است. قرار است این شرکت مخابراتی از امسال برخی سرویسها و خدمات اینترنتی خود را به طور آزمایشی آغاز کند تا در سال ۲۰۲۱ بتواند خدمات ۲۴ ساعته بدون قطعی داشته باشد.
رقابت اینترنتی در مدار زمین
وانوب تنها شرکتی نیست که ماهوارههای اینترنتی خود را به فضا پرتاب کرده است. در سالهای اخیر شرکتهای فناوری و مخابرانی بزرگی مانند اسپیسایکس، آمازون و فیسبوک تلاش کردند سرویسهای اینترنتی ماهوارهای راهاندازی کنند. در واقع، ما شاهد یک رقابت داغ در فضا برای ارائه اینترنت پرسرعت هستیم.
شرکت اسپیسایکس که متعلق به ایلان ماسک معروف است؛ یکی از پرکارترین شرکتها در این زمینه است و تا کنون ۲۴۰ ماهواره Starlink به فضا ارسال کرده است و منتظر دریافت مجوزهای رسمی برای پرتاب ۱۲۰۰ ماهواره است. در نهایت این شرکت میخواهد با ۳۰ هزار ماهواره کل زمین را زیر پوشش سرویسهای اینترنت بیسیم خود ببرد.
شرکت آمازون هم تحت عنوان پروژه Project Kuiper در تدارک ارسال بیش از ۳ هزار ماهواره به مدار زمین است.
این پرتابها میتوانند شکل آسمان و مدار زمین را به طور کلی دگرگون کنند. براساس اعلام دفتر امور فضایی سازمان ملل، بشر تا کنون ۹۱۵۰ جسم به فضا پرتاب کرده است که ۲ هزار تای آنها در مدار زمین هستند.
حالا، تصور کنید تا چند سال آینده دهها هزار ماهواره اینترنتی در مدار زمین قرار میگیرند که حتی نحوه استفاده ما از اینترنت را هم تغییر خواهند داد.
منبع: یک پزشک